Μετάφραση

HelpText



Μεγέθυνση (Zoom-In): Ctrl + , Σμίκρυνση (Zoom-Out): Ctrl - , Επαναφορά (1:1): Ctrl 0 . Καλύτερη απεικόνιση με: Chrome, Firefox, Maxthon, Opera, Safari.

Επιστροφή


Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα > Σελίδα Αναρτήσεων.

news

5 Μαρ 2011

Παιδικά σαρακοστιανά



Η Καθαρή Δευτέρα είναι εκείνη η ημέρα του χρόνου, που όλα (σχεδόν) τα σπίτια έχουν πάνω κάτω τα ίδια εδέσματα στο τραπέζι τους. Όμως, υπάρχει κάτι από όλα αυτά, που να τρώνε τα παιδιά; Και αν όχι τι κάνουμε;
Η αλήθεια είναι ότι τα θαλασσινά και ο ταραμάς δεν είναι από τα τρόφιμα εκείνα, που θα καταναλώσει με άνεση ένα παιδί. Αλλά σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα όσπρια και τα λαχανικά, που δεσπόζουν στο σαρακοστιανό τραπέζι. Δεν υπάρχει, πάντως, λόγος απελπισίας, όπως επίσης δεν χρειάζεται μια μητέρα να ξεφύγει ιδιαίτερα από το πατροπαράδοτο μενού της ημέρας.
Μέσα σε όλα, βάλτε και ένα ταψάκι με πατάτες στο φούρνο, που είναι βέβαιο ότι θα καταναλωθούν από μικρούς αλλά και μεγάλους, ενώ το ρύζι και τα μακαρόνια, αποτελούν επίσης μια πολύ καλή λύση και είναι εξίσου νηστίσιμα με όλα τα υπόλοιπα… Αφήστε που ταιριάζουν και με τα μύδια ή τις γαρίδες, που μπορεί να έχετε μαγειρέψει.
Βεβαίως, θα σκεφτείτε ότι δεν υπάρχει φέτος και η ανάλογη οικονομική άνεση, για να αγοραστούν θαλασσινά και να υπάρχει μεγάλη ποικιλία αγαθών πάνω στο τραπέζι. Ένας λόγος, λοιπόν, παραπάνω, για να μαγειρέψετε ζυμαρικά, που θα φάνε και τα παιδιά, ή όσπρια, τα οποία μπορείτε να τα σερβίρετε στους μικρούς αντιρρησίες σε μορφή σαλάτας με τομάτες και αγγουράκια, που αγαπούν ιδιαιτέρως τα παιδιά!
Πάντα υπάρχει λύση, αρκεί να υπάρχει διάθεση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλιά σας εδώ...