Μετάφραση

HelpText



Μεγέθυνση (Zoom-In): Ctrl + , Σμίκρυνση (Zoom-Out): Ctrl - , Επαναφορά (1:1): Ctrl 0 . Καλύτερη απεικόνιση με: Chrome, Firefox, Maxthon, Opera, Safari.

Επιστροφή


Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα > Σελίδα Αναρτήσεων.

news

8 Ιουν 2012

Ανεμόμυλος - Kατασκευή



Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε έναν ανεμόμυλο που θα σας θυμίζει κάποιο νησί των Κυκλάδων. Φτιάξτε την κατασκευή εύκολα χρησιμοποιώντας ένα ρολό και απλά υλικά.
Υλικά
1 ρολό από χαρτί υγείας
Χαρτόνι άσπρο
Χαρτί άσπρο
2 ξυλάκια
Μαρκαδόρος
1 συνδετήρας-καρφάκι
Κίτρινο χαρτί ή "χόρτο" για άχυρο
Ψαλίδι
Κόλλα
1. Ντύστε το ρολό με λευκό χαρτόνι. Φτιάξτε ένα καπελάκι από το λευκό χαρτόνι χρησιμοποιώντας, εάν θέλετε, το πατρόν. Στη συνέχεια κολλήστε σταθερά το καπελάκι πάνω στο ρολό για σκεπή.



2. Με ένα αιχμηρό εργαλείο ανοίξτε τρύπες στη μέση και στα δύο ξυλάκια. Περάστε τον συνδετήρα-καρφάκι και σχηματίστε σταυρό.




3. Ζωγραφίστε πόρτα και παράθυρα στον ανεμόμυλο και ανοίξτε στο πλάι του μία τρύπα με αιχμηρό εργαλείο για να βάλετε και να ασφαλίσετε τον συνδετήρα-καρφάκι.




4. Κολλήστε στη σκεπή του ανεμόμυλου τα «άχυρα». Εάν δεν βρίσκετε κάτι καλύτερο, φτιάξτε λεπτές λωρίδες από κίτρινο γκοφρέ χαρτί και τσαλακώστε τις λίγο. Κόψτε τα πανιά του ανεμόμυλου σε άσπρο χαρτί. Θα πρέπει να είναι τρίγωνα με μήκος περίπου όσο η πλευρά στο ξυλάκι, όπου θα στερεωθούν. Κολλήστε τα στα ξυλάκια, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
5. Ο ανεμόμυλος είναι έτοιμος!





Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

teleio

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τα σχόλιά σας εδώ...